Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

5η ενότητα: Αρχέτυπα Β

Ημέρες: Σαββατοκύριακο
Ημερομηνίες: 3 και 4 Φεβρουαρίου 2024
Ώρες:10.00π.μ. – 6.00μ.μ.

Οι διαλέξεις απευθύνονται προς κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από την ιδιότητα ή το γνωστικό υπόβαθρο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 180€ +19% Φ.Π.Α

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά (on-line).

Στους σπουδαστές θα δίνεται Certificate από NHS Ελλάδος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

5η ενότητα: Αρχέτυπα B

Σύμφωνα με τον Γκουνγκ η ψυχή συγκροτείται από τρία μέρη: τη συνείδηση, το προσωπικό ασυνείδητο και το συλλογικό ασυνείδητο. Το συλλογικό υποσυνείδητο, είναι μια βάση δεδομένων που χρειάστηκε αιώνες για να συγκροτηθεί, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο πλέον με την ανθρώπινη ψυχή. Πρόκειται για ένα είδος άυλης, άχρονης ενέργειας, ένας κόσμος ιδεών, που έχει συγκεκριμένο και καθορισμένο σχήμα, περιεχόμενο και νόημα. Είναι ένας κοινός τόπος μέσα σε όλους τους ανθρώπους και περιλαμβάνει μνήμες από αρχαίες εμπειρίες των ανθρώπων, οι οποίες φανερώνονται μέσα από όνειρα σύμβολα και μύθους σε κάθε πολιτισμό. Τα αρχέτυπα υπάρχουν μέσα στην ίδια την φύση, την τέχνη, τα όνειρα σε μια κοινή βάση δεδομένων. Ως ιδέες αναδύονται αυθόρμητα και αποκαλύπτουν αλήθειες για εμάς που έχουν κρυφτεί από το συνειδητό μας κομμάτι. Αυτά τα συμβολικά περιεχόμενα του συλλογικού ασυνειδήτου ονομάζονται αρχέτυπα.

Τα αρχέτυπα συνθέτουν το συλλογικό υποσυνείδητο με έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας και αποτελούν τον ακλόνητο πυρήνα γύρω από τον οποίο στροβιλίζεται η ανθρώπινη ψυχή, καθώς σιγά σιγά εξελίσσεται ωριμάζει και εξυγιαίνεται. Οι πληροφορίες αυτές, μας οδηγούν σε μια εξελικτική πορεία και έχουν την ικανότητα να μας γλιτώνουν από την ψυχική αδράνεια και την απογοήτευση. Μας δείχνουν ότι υπάρχει κάτι μέσα μας, ασυμβίβαστο, μη αφομοιωμένο και συγκρουόμενο που όμως έχει λόγο ύπαρξης και μας οδηγεί σε αφύπνιση. Όταν το συνειδητό και το ασυνείδητο συνυπάρχουν μέσα στο ίδιο το άτομο και σέβονται το ένα την ύπαρξη του άλλου υπάρχει αρμονία και ισορροπία. Ο Jung πίστευε πως τ’ αρχέτυπα αναδύονται αυθόρμητα στο νου, ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων. Κάθε αρχέτυπο μας προσφέρει κατανόηση και εμπειρία μιας κατάστασης ως δώρο. Με κάθε αρχέτυπο αναπτύσσουμε ικανότητες και χαρίσματα. Μια κρίση ανοίγει την πύλη προς το Συλλογικό ασυνείδητο και επιτρέπει σε ένα αρχέτυπο να αποκαλύψει μια βαθιά αλήθεια κρυμμένη από τη συνείδηση. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα η αληθινή γνώση αποκτιέται, όταν η ψυχή φτάσει στην ανάμνηση των αρχέτυπων οντοτήτων.

Το σεμινάριο των Αρχετύπων βοηθάει τις γυναίκες να κατανοήσουν τους άντρες στην ζωή τους: τους συζύγους τους, τους πατεράδες τους, τους γιούς τους και τους εραστές τους. Οι άνδρες θα κατανοήσουν τις γυναίκες στην ζωή τους: τις μητέρες τους, τις κόρες τους, τις συζύγους τους και τις ερωμένες τους.
Τα Αρχέτυπα είναι οικουμενικά, υπάρχουν σε όλους τους λαούς, σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη μας.
Το σεμινάριο αυτό αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κύκλο αυτογνωσίας που οι πρόγονοί μας μας δίδαξαν μέσα από τους Ελληνικούς Μύθους. Η Ζωή πάντα μιμείται τους Μύθους.

 

3 Φεβρουαρίου

@ 10:00 πμ

4 Φεβρουαρίου

@ 6:00 μμ

 

 

 

€180 + 19% ΦΠΑ

 

 

Καθηγητές:

 

Κατσογριδάκη Γεωργία