Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

3η ενότητα: Κινέζικη Διατροφή

Ημέρες: Σαββατοκύριακο
Ημερομηνίες: 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023
Ώρες: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Οι διαλέξεις απευθύνονται προς κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από την ιδιότητα ή το γνωστικό υπόβαθρο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 180€ +19% Φ.Π.Α

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά (on-line).

Στους σπουδαστές θα δίνεται Certificate από NHS Ελλάδος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

3η ενότητα: Κινέζικη Διατροφή.

 1. Διαχωρισμός των τροφών σε yin – yang
  Ανάλογα με το αν υπάρχει υπερβολή ή ανεπάρκεια yin-yang στο σώμα μας, προσαρμόζουμε και τη διατροφή μας. Για παράδειγμα εάν υπάρχει ζέστη στον οργανισμό (εξάψεις, ανησυχία, φλεγμονές, κ.α.) μειώνουμε τις yang τροφές που αυξάνουν τη ζέστη στο σώμα. Εάν υπάρχει συσσώρευση υγρασίας (οιδήματα, φουσκώματα, διάρροια, κ.α.) μειώνουμε τις yin τορφές, που αυξάνουν την υγρασία και το κρύο στο σώμα. Εάν θέλοουμε να τονώσουμε τον οργανισμό, αυξάνουμε τις yang τροφές, κ.λ.π. Φυσικά ένα θεραπευτής μπορεί να διακρίνει τα σύνθετα σύνδρομα και να διαμορφώσει αντίστοιχα τη διατροφή γιατί συνήθως στο σώμα μας συνυπάρχουν το yin και το yang σε διαφορετικά όργανα.
 2. Η θερμική φύση των τροφών
  Ταξινομούμε τις τροφές ανάλογα με την θερμότητα που προσφέρουν στο σώμα όταν τις καταναλώνουμε. Προτιμούμε τροφές που θα δημιουργήσουν μια ισορροπία μεταξύ κρύου-ζέστης στο σώμα μας. Για παράδειγμα εάν νιώθουμε ζέστη θα προτιμήσουμε κρύες, δροσερές και ουδέτερες τροφές, κ.ο.κ.
 3. Γεύση – όργανα και τροφές
  Χρησιμοποιούμε τη γεύση για να ταξινομήσουμε τις τροφές και συγχρόνως ενδυναμώνουμε τις λειτουγίες των οργάνων, όπως αυτά παρουσιάζονται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική.
 4. Κίνηση των τροφών
  Τέλος κατηγοριοποιούμε τις τροφές με βάση την κίνηση που δημιουργούν στον οργανισμό μας. Οι κινήσεις είναι: προς τα πάνω, προς τα κάτω, προς τα μέσα, προς τα έξω. Αυτός ο διαχωρισμός είναι δύσκολος να τον αντιληφθούμε οπότε δεν θα μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση. Ενδεικτικά αναφέρω την προς τα πάνω κίνηση του κρασιού που προσφέρει καλή διάθεση, την προς τα κάτω κίνηση του σύκου που βοηθά στην αποβολή.

 

2 Δεκεμβρίου, 2023

@ 10:30 πμ

3 Δεκεμβρίου, 2023

@ 5:30 μμ

 

 

 

€180 + 19% ΦΠΑ

 

 

Καθηγητές:

 

Κατσογριδάκη Γεωργία