Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Ρεφλεξολογία στην Αισθητική

Ημέρες: Σαββατοκύριακο
Ημερομηνίες: 28 και 29 Μάϊου 2022 
Ώρες: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Απόφοιτοι Λυκείου

ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 230€ + 19% Φ.Π.Α

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά (on-line).

Στους σπουδαστές θα δίνεται Certificate από NHS Ελλάδος

Πληροφορίες μαθήματος

Αισθητική Ρεφλεξολογία Προσώπου

Εξειδικευμένο σεμινάριο Αισθητικής Ρεφλεξολογίας που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του κλάδου της Ομορφιάς, σπουδαστές τμημάτων Αισθητικής, Μακιγιάζ, Ονυχοπλαστικής, Ρεφλεξολογίας, Μασάζ, Κινέζικης Ιατρικής αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκομίσουν γνώσεις γύρω από την εξέλιξη της μεθόδου εναλλακτικής ιατρικής που δύναται να αποτρέψει ή να αποκαταστήσει εσωτερικές δυσλειτουργίες που καθρεφτίζονται στο πρόσωπο.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε συμπληρωματικά, χρόνια και πρόσφατα ζητήματα υγείας που απασχολούν τους πελάτες μας αλλά και συναισθηματικές καταστάσεις. Τα εργαλεία μας είναι οι τεχνικές που θα μάθουμε να εξασκούμε στους ανακλαστικούς χάρτες στο πρόσωπο, στα νύχια, και στα πόδια. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούμε στη χρήση των χρωμάτων στο πρόσωπο και στα νύχια καθώς και να δίνουμε συμβουλές σχετικά με το χρώμα των ενδυμάτων, των τροφών κ.α.

Πρώτη ημέρα:

Βασικές αρχές Ρεφλεξολογίας & Ρεφλεξολογίας Προσώπου (βασικός χάρτης, τεχνική) και πρακτική εξάσκηση. Σχέση οργάνων και συναισθημάτων.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν τις βασικές γνώσεις του ανακλαστικού χάρτη των πελμάτων, των κύριων οργάνων για μεταβολισμό, πεπτικό σωλήνα και ορμονικό άξονα όπως επίσης του λεμφικού συστήματος. Μαθαίνουν τις βασικές τεχνικές διέγερσης των σημείων όπως και ένα πρωτόκολλο ανακλαστικής λεμφικής παροχέτευσης. Συγκεκριμένα για το πρόσωπο, εκπαιδεύονται στο να αναγνωρίζουν σημάδια στο πρόσωπο που δηλώνουν πιθανή ενεργειακή διαταραχή σε όργανα. Προσεγγίζουμε συμπληρωματικά τις διαταραχές αυτές χρησιμοποιώντας το χάρτη του προσώπου αλλά και την κλασσική Ρεφλεξολογία του άκρου πόδα. Η αποκατάσταση της όποιας διαταραχής έχει σκοπό να ενεργοποιήσει ομοιοστατικούς μηχανισμούς που θα εξασφαλίσουν ομαλή λειτουργία του οργανισμού π.χ. πέψη, μεταβολισμό. Πρέπει να τονισθεί ότι σημάδια στο πρόσωπο είναι χρόνιας φύσεως και εμπεριέχουν και συναισθηματικό παράγοντα. Εργαζόμενοι στα ανακλαστικά σημεία, έχουμε επίδραση στο σώμα αλλά και στα συναισθήματα μας. Όταν αυτά εναρμονιστούν υπάρχει ευεξία και υγεία και ακολούθως ομορφιά. Περιγράφουμε εκτενώς τη σχέση οργάνων και συναισθημάτων.

Δεύτερη ημέρα:

Θεωρία μεσημβρινών: βασικές αρχές, η πορεία τους στο πρόσωπο και στα δάχτυλα. Χρώμο-θεραπεία

Σε συνέχεια της θεωρίας της πρώτης μέρας εξετάζουμε την θεωρία της παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και μαθαίνουμε την πορεία των μεσημβρινών στο πρόσωπο. Εκδηλώσεις στην πορεία των μεσημβρινών αποκαλύπτουν πληροφορίες για τη ροή της ενέργειας κατά μήκος του μεσημβρινού στο σώμα αλλά και στο αντίστοιχο όργανο. Συνδέσεις σε νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο συμβαίνουν και εδώ. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα βελονιστικά σημεία στο πρόσωπο αλλά και τα ανακλαστικά σημεία στα πόδια για να αποκαταστήσουν την ομαλή ροή της ενέργειας.

Τα χρώματα μπορούν να φανούν χρήσιμα εργαλεία στην επιδίωξη της ευεξίας. Σε αυτή την ενότητα μαθαίνουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε ολοκληρώνοντας την προηγούμενη γνώση που έχουμε αποκομίσει. Αναμφίβολα οι αισθητικοί τα χρησιμοποιούν ήδη με επιτυχία, και με αυτές τις πρακτικές εφαρμογές θα έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

Καθηγητές:

 

Δημητράκουλας Σπύρος