Εναλλακτικός Θεραπευτής

Ο Βασίλης Πετρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την εσωτερική αναζήτηση και τον αθλητισμό.

Το 1996 Αποφοίτησε από την Νοσηλευτική σχολή ενώ συνέχισε σπουδές γύρω από τις Εναλλακτικές Θεραπείες όπως Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμό Ολιστική Μάλαξη, Συμβουλευτική Διατροφολογία, Ανθοιάματα Bach και Βότανοθεραπεια. Παράλληλα παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια με θέματα Εναλλακτικών Θεραπειών, Διατροφολογίας, Ψυχολογίας και Ευ Ζην.

Το 1998 μυήθηκε στον 1ο βαθμό του Reiki και παρακολούθησε μαθήματα βιοενεργειακής θεραπείας. Εργάσθηκε σε αρκετά κέντρα υγείας, ευεξίας και ομορφιάς ως Εναλλακτικός Θεραπευτής και Επιστημονικός Σύμβουλος. Μερικά από τα οποία είναι τα Body Line, Medi Jenusse, Vita Plus, Κέντρο Μεσογειακής Δίαιτας, DNA, Beauty & Diet.

Παράλληλα από το 1997 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Ρεφλεξολόγος και Εναλλακτικός Θεραπευτής ενώ από το 2000 διδάσκει Ρεφλεξολογία και Μασάζ.

Το 2004 συνεργάστηκε με την κεντρική διοίκηση του Ομίλου Πρίνου ως εισηγητής σεμιναρίων Ρεφλεξολογίας και Spa Manager. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με αρκετά περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με την παρουσίαση θεμάτων γύρω από τις εναλλακτικές μεθόδους, ενώ έχει κάνει αρκετές παρουσιάσεις σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια.

Άλλες συνεργασίες είναι με την Parpas Group Hellas και με την Αίθρα Ε.Π.Ε ως Spa Development Manager. Σήμερα αναλαμβάνει ως Spa Consultant και Spa Manager την μελέτη, σχεδίαση, κατασκευή, οργάνωση, εποπτεία, στελέχωση και λειτουργία Γυμναστήριων, Κέντρων Αισθητικής, Resort Spa, Day Spa, Medical Spa κ.α.

Παράλληλα είναι ιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής του Κέντρου Φυσικών Μεθόδων & Ευεξίας που λειτουργεί από το 2002 στην Γλυφάδα και δραστηριοποιείτε στις Εναλλακτικές Μεθόδους Προσέγγισης και Ευ Ζην.

Το 2010 έλαβε μέρος στην μελέτη τον σχεδιασμό και την συμβουλευτική για την κατασκευή του spa στο ξενοδοχείο Porto Rio Casino & Spa.

Ακόμα έχει λάβει μέρος στην μελέτη, κατασκευή και διαχείριση του spa στο ξενοδοχείου 5 αστέρων Eleon Grant Resort & Spa στην Ζάκυνθο.

Τέλος έχει ασχοληθεί με αρκετές αθλητικές δραστηριότητες όπως κολύμβηση, στίβο, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα, ενώ κατέχει το 2ο αστέρι (Advance Open Water Diver) στην αυτόνομη κατάδυση. Ακόμα είναι κάτοχος 4ου Νταν στο Tae Kwon Do και αναγνωρισμένος εκπαιδευτής του Krav Maga από την IKMF (International Krav Maga Federation).