Οδοντίατρος με ειδίκευση Παθολογία Στόματος, Υγιεινολόγος, Φυσικοπαθητικός.

Η Φωτεινή Μητσιάνη το 1989 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και το 1990 από την Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού.

Στην συνέχεια εργάστηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, τόσο σε νοσηλευτικές Πτέρυγες, όπως και σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Οδοντιατρική Σχολή και αποφοίτησε το 1995.

Από το 1996 έως και σήμερα, εργάζεται ως οδοντίατρος στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Προληπτική οδοντιατρική (MSc) με διπλωματική εργασία.

Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην ΕΣΔΥ – Σχολή Δημόσιας Υγείας. (MSc)με διπλωματική εργασία που παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΣΔΥ το 2006.

Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Νοσηλευτικό Μάνατζμεντ και έχει εκπαιδευτεί στην Καταδυτική Ιατρική, στην Ναυτική Ιατρική και στην Αεροπορική Νοσηλευτική (αεροδιακομιδες)

Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (ΗΠΑ) στο Bethesda Naval Hospital στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στο Μέριλαντ, στην Ταξιδιωτική Ιατρική, στην Προληπτική Ιατρική, καθώς και στην κλινική του AIDS.

Δίδαξε για τέσσερα χρόνια στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού «Διατροφή» – «Συντήρηση και Αποθήκευση Τροφίμων» – κά.

Από το 2004 μπήκε στο χώρο των Εναλλακτικών Θεραπειών με ολοκληρωμένες σπουδές στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, τον Βελονισμό, τον Ηλεκτροβελονισμό, Ωτοβελονισμό, su-jok και είναι Master Usui Reiki.

Από το 2008 έως το 2011 μετεκπαιδεύτηκε στην Στοματολογία – Παθολογία του στόματος στην Πανεπιστημιακή Κλινική Στοματολογίας του Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός.

Έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί δεκάδες σεμινάρια γύρω από το αντικείμενο των σπουδών της και γύρω από την εναλλακτική-Συμπληρωματική Ιατρική. Σπούδασε στη σχολή Ν.Η.S. Ρεφλεξολογία, Ομοιοπαθητική, Βιοχημικά Άλατα Σούσλερ, Ανθοϊάματα Dr.Bach, Βοτανοθεραπεία, Αγιουρβέδα, Ιριδολογία, Νευρομυϊκή μάλαξη, Trager massage κ.ά.

Το 2017 ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Φυσικοπαθητική στο Ν.Η.S.

Διδάσκει στην σχολή Ν.Η.S. νοσηλευτική και διάφορα σεμινάρια.