Ολιστική Ενεργειακή Βοτανοθεραπεία

Είναι ο πιο φυσικός τρόπος συμπληρωματικής αγωγής σήμερα. Η ιστορία της ξεκινά πριν από την Ιατρική του γνωστού πολιτισμού και πριν την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους. Από την εμφάνισή του ο άνθρωπος γνώριζε και χρησιμοποιούσε τα βότανα από ένστικτο (επίσης, όλα τα ζώα έχουν τη γνώση και χρησιμοποιούν τα βότανα για θεραπευτικούς σκοπούς). Αυτή η γνώση διατηρήθηκε και μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά για εκατομμύρια χρόνια και χρησιμοποιήθηκε από τους γιατρούς της αρχαιότητας, Χείρωνα Κένταυρο, Ασκληπιό, Ιπποκράτη, Γαληνό και καταγράφηκε τον 1ο αι. μ.Χ. από τον Διοσκουρίδη.

Για πρώτη φορά, ίσως, στη σύγχρονη Ελλάδα θα ενσκήψουμε με σεβασμό στην αυθεντική ελληνική παράδοση και θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε τη σοφία των προγόνων μας, που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού και της Ιατρικής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης, θα ανατρέξουμε στις επιστημονικές και εμπειρικές μελέτες πολλών ερευνητών που προέρχονται από τις χώρες της Ασίας, της Ευρώπης, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής. Θα αναφερθούμε σε περισσότερα από 120 βότανα ινδικής, κινέζικης, ευρωπαϊκής, αφρικάνικης και αμερικάνικης προέλευσης και στα σημαντικότερα βότανα της ελληνικής γης.

Στόχος μας είναι η αναβίωση της (χαμένης) φυσικής γνώσης και η δυνατότητα άσκησης και προσφοράς της ολιστικής φυσικής αγωγής με βότανα, ως προσφορά στον άνθρωπο.

Σχετικά Μαθήματα: