Ο Ξενοφών Μάγνης γεννήθηκε στη Σάμο στις 11.06.1964. Το 1983 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ancona (Ιταλία) απ’ όπου πήρε το πτυχίο του με Άριστα. Παράλληλα σπούδασε Φυτοθεραπεία, Γεμμοθεραπεία, Ιριδολογία και Κλινική Αρωματοθεραπεία. Επίσης έχει κάνει Ομοιοπαθητική στην Ελλάδα και έχει εξειδικευτεί στην Ομοιοτοξικολογία στην Ιταλία.

Παρακολούθησε μαθήματα παθολογοανατομίας στο ΝΙΜΤΣ και Κυτταρολογίας στο Γεν. Πανε- πιστημιακό Νοσοκομείο. Έχει κάνει σεμιναριακούς κύκλους σπουδών σε Γαλλία και Γερμανία με θέματα Φυτοθεραπείας και έχει εκπαιδευτεί στην Ιταλία στην Οξυγονοόζον θεραπεία και στη Μεσοθεραπεία.

Στην αρχή της καριέρας του ο Ξενοφών Μάγνης εργάζεται σε φαρμακευτικά εργαστήρια για την παρασκευή βοτανικών σκευασμάτων και συνεργάζεται με φαρμακευτικές εταιρείες όπως η “ERBOZETA” και η “MEDICAL – RIMINI” που μάλιστα παρασκευάζει μια σειρά αντιγηραντικών σκευασμάτων με την επωνυμία “MAGNI’S REGENERATION FORMULAS”.

Το 2000 κάνει έναρξη του Ιατρείου του και παράλληλα διδάσκει σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και βοτανολόγους μαθήματα Φυτοθεραπείας, Γεμμοθεραπείας, Ιριδολογίας σε Ελλάδα και Ιταλία.

Έχει γράψει εκατοντάδες ανακοινώσεις και άρθρα σε εξειδικευμένα περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το 2004 συνέγραψε ένα επιστημονικό εγχειρίδιο “Ανιχνεύοντας την θεραπευτική δύναμη της Γεμμοθεραπείας» εκδόσεις Κυβέλη.

Έχει τιμητική διάκριση για την εκπόνηση του έργου του στη Φυτοθεραπευτική και στη Ιστοθεραπευτική (12 σκευάσματα για 12 βασικούς ιστούς) ως καινοτομία και πρωτοεμφανιζόμενα σκευάσματα (FITO-GEMMO-LITO-TERRARIA-ENGIMO-AGEVOLATA). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας “Επιστημονικής Εταιρείας Ολιστικής Ιατρικής”. Μέλος ΙΣΑ. Μιλάει Ιταλικά και Αγγλικά.