Η Κατερίνα Καρινου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2017. Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με θέμα «Γενική και Εξειδικευμένη Παιδιατρικη-Κλινική πράξη και έρευνα».
Είναι επιστημονικός συνεργάτης στα εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Παιδων «Η Αγία Σοφία» ως Διαιτολόγος στο Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου βάρους σώματος από 10/2018-εως σήμερα.

Η Κατερίνα Καρινου πραγματοποίησε εκπόνηση πτυχιακής εργασίας με θέμα “Η δράση των φυτοχημικών στην αντιμετώπιση της μη αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος“. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση 02/2015 – 06/2015 στο ΓΝΠ Αγλαϊα Κυριακού και 10/2014 – 02/2015 στο Ασκληπείο Βούλας όπου εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική ασθενών, στη πραγματοποίηση εξωτερικών ιατρείων, στις διατροφικές διαγνώσεις μέσω επίσκεψης στις κλινικές καθημερινά (παιδιατρικές, πανεπιστημιακές, χειρουργική, ψυχιατρική, νεφρολογική), στη προσαρμογή και δημιουργία διατροφικού προγράμματος των νοσηλευομένων καθημερινά καθώς και στην παρακολούθηση εκπαίδευσης ασθενών παιδιών με ΣΔ και γονέων για την διατροφή τους.
10/2014 – 06/2015 έκανε πρακτική άσκηση σε Παιδικό Σταθμό του δήμου Αργυρούπολης όπου ανέλαβέ ομιλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις σε παιδιά με θέμα Διατροφή & Υγεία, μουσικοκινητικό παιχνίδι σχετιζόμενο με διατροφή, ατομικές συνεδρίες με γονείς των μαθητών προς ενημέρωση και δημιουργία ατομικών διατροφικών προγραμμάτων και συμμετείχε στην διαμόρφωση του εβδομαδιάιου προγράμματος διατροφής των μαθητών στον σταθμό σε συνεργασία με τον μάγειρα. To 10/2013 έκανε πρακτική άσκηση στην Join Caterers όπου εκπαιδεύτηκε σε έλεγχο ποιότητας, γνώση ISO & HACCP, παρακολούθησε και συμμετείχε στην διαδικασία παραγωγής γευμάτων & μεριδοποίησης.
Το 2018 παρακολούθησε Σεμινάρια στην Σχολή Εναλλακτικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών «Natural Health Science» σουηδική μάλαξη, Λεμφικο drainage, Μάλαξη Κυτταρίτιδας και αδυνατίσματος και Rejuvance. Παρακολούθηση διάλεξης Καθηγητή Ιατρού Παιδονευροχειρουργικής για το «Υδροκέφαλο» και Σεμιναρίου διατροφή & καρκίνος στο Νοσοκομείο Μεταξά, παρακολούθηση σεμιναρίου Συμπληρωμάτων Διατροφής.

Έχει εργαστεί ως διαιτολόγος στα Figura Clinica και στα γυμναστήρια Curves, καθώς και σε ιατρικό κέντρο, για υποστήριξη προγράμματος ραντεβού ασθενών και σαν βοηθός Ενδοκρινολόγου και Γυναικολόγου.