Η Έφη Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και σπούδασε Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, εκπαιδεύτηκε στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και τέλος σπούδασε Ψυχολογία.

Πεποίθησή της είναι ότι ο κάθε άνθρωπος που απευθύνεται για βοήθεια είναι μια μοναδική περίπτωση και αξίζει την καλύτερη αντιμετώπιση. Η συμβουλευτική είναι μια επιστημονική προσέγγιση που πατάει πάνω στην τέχνη της μαιευτικής και ο στόχος δεν είναι να βγει κάποιος νικητής στο επίπεδο της επιχειρηματολογίας αλλά να ανακαλυφθεί η απόλυτη αλήθεια προς όφελος του πελάτη.

Ακαδημαϊκές σπουδές

  • BCs in Psychology, Greenwich University
  • B.A. in Integrative Counselling, Middlesex University
  • Certificate for Integrative Psychotherapy, European Association for Integrative Psychotherapy

Προϋπηρεσία
Εργάζεται από το 2000 ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας , Ψυχοθεραπεύτρια, ιδιωτικά με ατομικές συνεδρίες, συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και ομάδες γονέων.

Διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια για ενήλικες με θέματα όπως οικογενειακές σχέσεις, διαχείριση συναισθημάτων, ψυχοσωματικά προβλήματα κ.α.

Συνεργάστηκε με το Athens Synthesis Centre παραδίδοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας

Προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο οικοτροφείο «Κέραμος» του φορέα ανάπτυξης «ΚΛΙΜΑΚΑ» στο πλαίσιο της αποασυλοποιήσης και κοινωνικής αποκατάστασης των τροφίμων

Διδάσκει Συνθετική Συμβουλευτική στον εκπαιδευτικό οργανισμό NHS

Μέλος

  • Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ)
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ)
  • Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ)
  • European Association for Intergative Psychotherapy (EAIP)
  • Εταιρεία Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ( Ε.Ε.Α.Σ.Θ.Σ.Ψ.)

Επιπλέον σχετικές δραστηριότητες
Οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων (work shops) σε συνέδρια και ημερίδες Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Συνεχής εκπαίδευση και παρακολούθηση σεμιναρίων σε σχετικά θέματα (ψυχοπαθολογία, εξαρτήσεις, παραβατικές συμπεριφορές, οικογενειακές σχέσεις, συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική ζευγαριού, χαρακτηροανάλυση) καθώς και συνεχόμενη εποπτεία.