Ονομάζομαι Σπύρος Δημητράκουλας και από το 1996 έως το 2000, εργάστηκα και μαθήτευσα δίπλα στον πρώτο μου δάσκαλο, Ιατρό – Παθολόγο, κ. Χ. Χατζηκοκκόλη, ο οποίος εφάρμοζε Συνδυαστική Ιατρική στο ιατρείο του στην Νέα Σμύρνη.

Το 99-01 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ρεφλεξολογία στο ΝΗS. Ακολούθησε εκπαίδευση στην Ολιστική Μάλαξη, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, Τui na, Su jok, Ηλεκτροβελονισμό.

Έχω παρακολουθήσει και συνεργαστεί στα σεμινάρια διεθνών διακεκριμένων Pεφλεξολόγων όπως: Hanne Marquardt, Anthony Porter, Inge Dougans και Nico Pauly. Έχω υπηρετήσει για έξι χρόνια το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ) ως μέλος του ΔΣ. Τα έτη 2011-2013 ως Πρόεδρος του ΔΣ. Ήμουν συντάκτης – αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εναρμόνιση» για δέκα χρόνια. Έχω υπάρξει από του 2003 εκπρόσωπος του ΣΕΡ στο Δίκτυο Ρεφλεξολόγων Ευρώπης, Reflexology in Europe Network (RiEN) του οποίου είμαι ο τρέχων Πρόεδρος.

Έχω συμμετάσχει με ομιλίες και την διενέργεια κλινικών εργαστηρίων σε ημερίδες/συνέδρια Ιατρικά/Φυσιοθεραπείας και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρεφλεξολογίας ICR 2013. Άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά του εξωτερικού (Massage World – Reflexions (AoR).

Ιδρυτής – εκπαιδευτής της Ορθοπεδικής Ρεφλεξολογίας και Ιπποκρατικής Μάλαξης. Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων. Καθηγητής Νεύρο-Ρεφλεξολογίας του MNT-NR INT.

Διατηρώ εργαστήριο Ρεφλεξολογίας στην Νέα Σμύρνη από το 2005.