Ο Παναγιώτης Βουλγουρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με τη συμπληρωματική θεραπευτική από το 1995. Έχει σπουδάσει Βοτανολογία και Ρεφλεξολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία). Έχει παρακολουθήσει επί 8 χρόνια σεμινάρια ψυχοθεραπευτικών τεχνικών και υπήρξε βοηθός αυτοβελτίωσης. Από το 1998 ασχολείται κυρίως με τα βότανα και συνεργάζεται με φαρμακεία για την παραγωγή ελιξίριων, καλλυντικών και ιαμάτων.

Έχει ασχοληθεί πειραματικά με την χρήση βοτάνων για τις ασθένειες των φυτών σε βιολογικές και βιοδυναμικές καλλιέργειες. Είναι και ο ίδιος βιοκαλλιεργητής. Είναι ερευνητής και κατασκευαστής ηλεκτρονικών μηχανημάτων που σχετίζονται με την ευεξία και την βελτίωση της υγείας του ανθρώπου, όπως μηχανές ηλεκτροβελονισμού, Radionics, μηχανές χρωματοθεραπείας, συσκευές δυναμοποίησης σπόρων και βαμμάτων κ.α. (διπλωματούχος ηλεκτρονικός).

Τα τελευταία χρόνια έχει ταξιδέψει σε χώρες όπως η Ινδία, η Αίγυπτος και η Λατινική Αμερική (Αμαζόνιος) για την έρευνα σχετικά με τη χρήση φαρμακευτικών φυτών. Συμμετέχει στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Βοτανολόγων (ΣΕΒ). Συμμετέχει στο διετές σεμινάριο IPI (Internationale Phytotherapie Institute).

Εργάζεται ως σύμβουλος φυτοθεραπείας από το 2000 στην Αθήνα. Έχει διδάξει σε κύκλο σεμιναρίων για την φυτοθεραπεία στο NHS και σε άλλες σχολές της Ελλάδος.