ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ – NATUROPATHY – ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

Η Βασιλική Τσολάκη είναι πτυχιούχος Αισθητικός του ΤΕΙ Θεσ/κης με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από το 1987. Από το 1993 ασχολείται με το τομέα της Υγείας, της ομορφιάς, της Αντιγήρανσης και του wellness με ιδιαίτερη έμφαση στη πρόληψη και το Health Coaching. Στα πλαίσια αυτού του πεδίου έκανε σπουδές και απέκτησε πιστοποιήσεις και διπλώματα στις εξής ειδικότητες:

Ρεφλεξολογία, Ζωνοθεραπεία, Νευρορεφλεξολογία, Αρωματοθεραπεία, Ηλεκτροβελονισμός, Ιάματα του Μπαχ, Αγιουρβεδική Ιατρική & Αγιουρβεδική μάλαξη, βασικές αρχές Κινέζικής Ιατρικής και βελονισμού, Βασικές αρχές Ομοιοπαθητικής και προηγμένης Ομοιοπαθητικής επιστήμης, Θεραπευτική μάλαξη ( διάφορα είδη μάλαξης), Συμβουλευτική Διατροφολογία, Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος, Συμπληρώματα Διατροφής, Βοτανοθεραπεία, Ολιγοθεραπεία, Γεμμοθεραπεία, Ιριδολογία, Su Jok, Creative Healing, Οξειδωτικό στρες, Κοσμητική εναλλακτική Ιατρική & Αντιγήρανση, Κοσμητικός βελονισμός, Rejuvance, Λεμφική παροχέτευση κατά Vodder, Reiki 1ου,2ου και 3ου βαθμού καθώς και πολλά σεμινάρια εξειδίκευσης στους παραπάνω τομείς.

Συμπληρώνοντας τις απαιτούμενες ώρες σπουδών και πρακτικής στις παραπάνω ειδικότητες απέκτησε το Diploma of Naturopathy

Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία δύο μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών/ Τμήμα Ιατρικής με θέμα:

  • Διαχείριση στρες και Υγεία
  • Φυσικές Ιατρικές Θεραπείες (Βελονισμός, Προηγμένη Ομοιοπαθητική, Ιαματική και βιοκλιματική Θεραπεία.

Από το 2000 ασχολείται με την εκπαίδευση έχοντας διδάξει σε ιδιωτικά ΙΕΚ και υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Αισθητικής την περίοδο 2003-2007. Ταυτόχρονα κάνει εκπαιδεύσεις σε ιδιωτικές εταιρείες πάνω στα συμπληρώματα διατροφής και στα προϊόντα περιποίησης δέρματος. Από το 2003 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο NHS. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ (Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής & Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Έχει ενταχθεί στο Μητρώο εκπαιδευτών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παίρνει μέρος σαν εκπαιδεύτρια σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα εξειδίκευσης μέσω e–learning.